Close
't lang leven, Dorp-West 1 9080 Lochristi
09 / 355 09 65

mijn verhaal

Ik ben Sofie Van Slycken, de drijvende kracht achter bio- en dieetvoedingswinkel ’t lang leven.

Mijn wieg stond in Lokeren waar ik 18 heel mooie jaren heb doorgemaakt. Na mijn humaniora in het Sint-Lodewijkscollege ben ik voor een jaartje naar Brazilië getrokken met AFS. Wat ik daar leerde? Een stevige brok zelfstandigheid én een onuitputtelijke interesse in mensen.

Na deze leerzame ervaring ben ik naar Gent getrokken om mijn studies weer op te pakken. Ik studeerde er af als verpleegkundige waarna ik ook nog Criminologie afwerkte. Tijdens mijn eerste werkjaren als verpleegkundige in Caritas Melle en later in het rusthuis in Zaffelare heb ik ook nog Ziekenhuiswetenschappen afgewerkt. Dit gaf mij de mogelijkheid om in het AZ Sint-Lucas als diensthoofd zorg te starten. Ik heb er 8 jaar gewerkt. In die periode ben ik samen met mijn man in Lochristi komen wonen, waar ook onze kinderen, Louis en Emma, zijn geboren.

Ondertussen begon het bij mij meer en meer te kriebelen om “iets zelfstandigs” op te starten. Toen Kathy De Clerq haar biowinkel in Lochristi wou overlaten, was dat voor mij het moment om te “springen”. Ik had mijn perfecte match gevonden: een zelfstandige activiteit die perfect aansloot bij mijn interesses en ervaring op het vlak van gezondheid en (bio-)voeding.

Ik krijg vaak de vraag hoe je nu in hemelsnaam zo’n mooie job kan laten staan voor een onzeker bestaan in een “kleine” winkel met massa concurrentie in onzekere tijden … Het antwoord is even eenvoudig als complex : omdat “alles” wat mij boeit en verwondert samenkomt in deze kleine biotoop. Werken met mensen, werken voor mensen, werken rond gezondheid, bezig zijn met voeding, werken rond preventie, advies geven, lezingen organiseren en/of geven, demo’s organiseren, administratie doen, etalages maken, samenwerken met collega’s, opleidingen volgen, advies verstrekken rond het ondersteunen van de gezondheid met voedingssupplementen,….

De lancering van mijn webshop is een nieuwe mijlpaal. In eerste instantie uitgebouwd als een bestel-app, maar met de bedoeling om stap per stap een webshop uit te bouwen. Vandaag kan u uw brood, kaasschotel of ticket voor een event makkelijk bestellen via de webshop.
Ondertussen baat ik mijn biowinkel 15 jaar uit en ik geniet er nog elke dag van.

Of ik nog dromen heb? Zeker. Dromen houden de passie levendig, de ambitie warm. Eén van die dromen is de opleiding bij KPNI afwerken, of met de opleiding bij gemmoconsult concreter aan de slag gaan. Een andere droom is meer integratie van verse bioprodukten in de winkel en/of meer bioprodukten verpakkingsvrij aanbieden.

Maar we zijn tevreden met hoe het nu is, hoe het nu loopt. Gedurende 15 jaar zijn we erin geslaagd een “mini”bedrijfje uit te werken met een duidelijke missie. Met gezonde biovoeding én supplementen én professioneel advies bijdragen aan de gezondheid van mensen.

Lieve groet en dank voor uw bezoek aan de website of in de winkel.

Sofie Van Slycken